ANGAJAT & ANGAJATOR

Relatiile dintre angajat si angajator in multitudinea lor de forme si complexitati dau nu de putine ori nastere la conflicte.

Daca la inceput acestea pot fi mici si apar sub forma de suparari, certuri, nesupuneri sau neintelegeri, odata ajunse la dimensiuni la care nu mai pot fi ignorate tebuie sa luam masuri. Nu intotdeauna exista  in cadrul organizatiei macar o persoana care sa poata fi impartiala, sa ii asculte pe toti cei implicati si sa gaseasca  inpreuna o cale de mijloc la care toata lumea sa adere si conflictul sa se stinga.

In momentul in care acest lucru se intampla fie ca esti angajatul unei societati cu 3 angajati sau o multinationala, sau esti unul din factorii de decizie, nu ezita sa ne cauti pentru a te putea ajuta sa treci peste perioada grea aparuta.

Societati

Societatile comerciale indiferent de marimea si forma de organizare se intalnesc in drumul lor cu parteneri de afaceri care motivat sau nu pot afecta relatiile comerciale, imaginea, oamenii din interiorul societatii.

Biroul nostru este aici pentru a va ajuta sa intelegeti unde s-a produs ruptura, unde s-a gresit, cine poate interveni pentru ca lucrurile sa nu mai ajunga in aceiasi situatie, sa puteti repara o legetura de afaceri la care tineati, cu istoric, sau sa recuperati marfa, banii, produsul aflat in discutie.

Nu uitati ca un proces poate dura si 5 ani pe cand o mediere se poate incheiea in cateva sedinte.

Proprietatea

Ne referim aici la terenuri, case, apartamente, obiecte de valoare care sunt supuse unor discutii contradictorii. Proprietate poate fi pusa in discutie atat de catre cumparator cat si de catre vanzator, atat de mostenitori cat si de familia supravietuitoare.

Cum facem ca sa ajungem la o intelegere?

Mergem la un birou de mediere care ne va ajuta sa vedem, sa gasim, sa dezvoltam o solutie cu care sa fie toate partile de acord.

Accidente

Daca in viata ai avut parte de un accident in mod sigur sti ca in majoritatea cazurilor efectele se pot manifesta si dupa o perioada de timp de la eveniment.

Persoanele si/sau societatile implicate nu vor intotdeauna sa isi asume responsabilitatea angajata.

Acum este momentul sa ne contactati in solutionarea conflictului dumneavoastra.

Aria acoperita de acest capitol este vasta pornind de la accidente auto ( cele mai frgvente la mediere) casnice ( cand in afara de partile implicate direct poate fi parte si asiguratorul) stradale, de munca, medical, de avion, individuale sau colective.

Familia

 

Familia cu tot ceea ce implica ea de la sentimente pana la bunuri comune poate fi campul de desfasurare a conflictelor cele mai dificile. Atunci cand sunt implicati membrii unei familii lucrurile pot degenera repede si cea mai rapida si mai putin invaziva cale de rezolvare a situatiei

Acoperim cazuri de DIVORT, VIOLENTA DOMESTICA, PARTJ, PLAN PARENTAL.

Malpraxix

 

La un moment dat in viata cu totii devenim pacienti, indiferent de profesia noastra, chiar si medicii. Conflictul poate aparea atunci cand pacientul nu este multumit de rezultatul serviciilor medicale, atunci cand comunicarea s-a realizat cu dificultate din diferite cauze, atunci cand o eroare a aparut in cazul medical.

Datorita echipei noastre specializata pe cazuri de malpraxis va putem ajuta de la primi pasi in rezolvarea conflictului cu discretie si profesionalism.

Drepturile consumatorului

 

Din clipa in care ai achizitionat un bun ai devenit consumator, si esti aparat de lege impotriva abuzurilor, greselilor, erorilor de orice fel pe care vanzatorul le poate face in procesul de vanzare.

Ne adresam in special cumparatorilor on line din EU care nu sunt complet informati asupra drepturilor pe care le au atunci cand produsul/ serviciul nu corespunde cererii lor.

Va asteptam in cadrul biroului pentru remedierea/recuperarea/inlocuirea prejudiciului.

Asociatii de proprietari

 

Conflictele intr-o asociatie de proprietari pot izbugni din lipsa de comunicare intre membrii asociatiei dar si datorita intelegerii deformate a anumitor fapte, afirmatii, actiuni.

Biroul nostru va poate ajuta atat in recuperarea de datorii de la rau platnici dar si cu stingerea disensiunilor intre vecini referitor la spatiul comun.

In general biroul ofera o reducere substantiala asociatiilor de proprietari in perioada de primavara.

Penal

Conform art. 16 lit. g din Noul Cod de Procedura Penala, actiunea penala nu poate fi pusa in miscare, iar cand a fost pusa in miscare nu mai poate fi exercitata, daca a intervenit impacarea ori a fost incheiat un acord de mediere in conditiile legii (Legii medierii n.n.). Asadar, impacarea si acordul de mediere sunt doua institutii procesual penale care duc la incetarea procesului penal, in anumite conditii. Conditiile impacarii sunt stipulate in art. 159 din Noul Cod Penal, iar conditiile Acordului de Mediere in materie penala sunt stipulate la articolele 67-70 coroborate cu art. 56 din Legea Medierii nr. 192/2006.

Asa cum art. 16 din Noul Cod Penal stipuleaza, impacarea si acordul de mediere sunt doua institutii diferite, avand regimuri si naturi juridice diferite, fiind asemanatoare doar in ceea ce priveste efectul lor in procesul penal, si anume incetarea procesului penal. Tot acelasi articol stipuleaza ca acordul de mediere trebuie sa fie incheiat in conditiile legii, fiind vorba de Legea Medierii nr. 192/2006.